Advies over kitten

Maar hoe werkt kitten nou eigenlijk?

Moeilijk is het niet, maar het moet wel goed gedaan worden. Zo voorkom je lekkage en lelijk afgewerkte randen. Zoek dus eerst goed uit hoe kitten nou precies moet, voordat je te werk gaat.

Iets waterdicht maken, bevestigen of een lelijke scheur in je muur wegwerken? Met kit kun je een spleet opvullen of verbinden zodat er een elastische verbinding onstaat. Je kunt kit dus voor diverse klusjes gebruiken, en het is daarom van belang dat je de geschikte kit kiest voor het desbetreffende klusje.

De meest gangbare soorten kit zijn sanitairkit, siliconenkit, acrylaatkit en glaskit. Sanitair- en glaskit kun je vast al wel raden, die zijn voor klusjes in de badkamer of met glas. Siliconenkit is ook voor sanitair, maar dan voor droge ruimtes. En bij hout gebruik je de acrylaatkikt.

Het is erg belangrijk dat de kit goed hecht aan de ondergrond waar je te werk gaat, anders loop je kans op lekkages. Zorg er dus voor dat je de geschikte kit kiest. Let op: Bij afdichtingen tegen water is het gebruik van de juiste kit van groot belang!


Soorten kit

Sanitair
Met sanitairkit dicht je voegen en kieren blijvend en waterdicht af. Je kunt deze kit dus gebruiken bij het bad, de douche, de wastafel of het aanrecht bijvoorbeeld. Daarnaast heeft deze kit een schimmelwerende werking en blijft die het beste wanneer er geen water op de kitnaad blijft staan. Voor een optimaal resultaat kun je eventueel nog na het badderen of douchen de kitnaad schoon en droog maken en ervoor zorgen dat de ruimte goed geventileerd wordt.

Acryl en kunststof
De siliconenkit is speciaal voor het afdichten van voegen bij acrylbaden en kunststof douchebakken en –wanden. Deze kit is blijvend elastisch, zuurvrij waterbestendig en ongevoelig voor schimmel. Daarnaast onstaat er geen krimp en laat het niet los, omdat deze kit uit 100% siliconen bestaat.

Glas
Glaskit is voor alle glastoepassingen beschikbaar. Het is een blijvend elastische, waterbestendige siliconenkit op basis van azijnzuur die binnen en buiten toepasbaar is. Daarnaast is die UV- en weerbestendig. Zo kun je de glaskit gebruiken om bijvoorbeeld voegen te lijmen bij vitrines en andere glazen toepassingen. De kit hecht op blank glas, keramiek, geglazuurde tegels, email, aluminium en diverse kunststoffen.


U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x