Houtlijmen

Kelfort Houtlijm PVAc Super D2

Voorraad checken...

Kelfort Houtlijm PVAc Super D2

7,96
Bison Bond Hout-/Montagelijm

Voorraad checken...

Bison Bond Hout-/Montagelijm

29,-
Bison Houtlijm 5 kg D2

Voorraad checken...

Bison Houtlijm 5 kg D2

37,67
Bison Houtlijm 10 kg D2

Voorraad checken...

Bison Houtlijm 10 kg D2

71,58
Bison Houtlijm 30 kg D2

Voorraad checken...

Bison Houtlijm 30 kg D2

208,68
PVAc Houtlijm is een (witte)houtlijm. PVAc staat voor Polyvinylacetaat. Hierbij komt een (lijm)verbinding tot stand door absorptie/verdamping van water. Hierdoor wordt deze lijm ook wel een thermoplastische lijm genoemd. Een PVAc-houtlijm kan ook geperst worden met een warme strijkbout.

Houtlijm kan worden gebruikt voor allerlei houtsoorten en textiel. De toepassingsgebieden van deze lijm is voornamelijk in de bouw (constructielijm), textielindustrie en de papieren aanhechtingen (bijv. papieren verpakkingen en boekbinding).

Bij gebruik van houtlijm wordt aangeraden om hierbij (PU-constructielijm) handschoenen te gebruiken. Houtlijm heeft de eigenschap zeer goed aan de huid en daarbij allergische reacties op te leveren.

Houtlijmen kunnen in vier gradaties worden ingedeeld, variërend van D1 t/m D4.

Kelfort Houtlijm PVAc (D2)

De houtlijm van Kelfort is op basis van PVAc. U kunt de houtlijm gebruiken voor zowel harde, zachte en als exotische houtsoorten d.m.v. drevels, veren, zwaluwstaarten, pen- en gatverbindingen. Deze houtlijm heeft een D2-gradatie. Deze waarde staat voor het gebruik bij omgevingen in een soms vochtig (binnen)klimaat, zoals binnendeuren, trappen en meubels. Daarnaast voldoet de lijm aan de normen en eisen via NEN-EN 204.

Kelfort Houtlijm PVAc Waterbestendig (D3)

Deze houtlijm van Kelfort is op basis van PVAc waterbestendige lijm. En is net zoals de bovenstaande houtlijm te gebruiken voor zowel harde, zachte en als exotische houtsoorten d.m.v. drevels, veren, zwaluwstaarten, pen- en gatverbindingen. Daarnaast is de waterbestendige houtlijm van Kelfort ook geschikt voor kantenverlijmingen van sandwichpanelen uit hardschuim met triplex of hardkunststofplaat. Ook hier voldoet de lijm aan de normen en eisen via NEN-EN 204.U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x